Fietsen

Andledon biedt een uitstekende start voor diverse fietsroutes. De routes zijn beschikbaar via diverse apps. Download/open eerst de app en klik daarna op de routelink.

Waddengoud fietsroute ‘Van Haver tot Gort’ (38 km)

Deze fietsroute is beschikbaar via de izi.Travel-app. Klik hier voor de route.

Deze fietsroute in de omgeving van Noordpolderzijl ‘Van haver tot gort op het Hogeland’ is een 38 km lange fietstocht langs 23 beleefplekken die u vertellen over onder meer de natuur, streekproducten en historie van het Hogeland. U bezoekt op de route de historische dorpjes Usquert, Warffum, Baflo, Saaxumhuizen en Den Andel en het kleinste getijdenhaventje van Nederland in Noordpolderzijl.

Bij het oude vissershaventje van Noordpolderzijl heeft u mooi uitzicht op de kwelders, de Waddenzee en het eiland Schiermonnikoog. Achter de dijk kunt u ook nog een kwelderwandeling lopen van enkele kilometers.

Fietsroute Van haver tot gort op het Hogeland

In het gehucht Noordpolderzijl staat het nostalgische huiskamercafé ’t Zielhoes. Hier bracht de wereldberoemde Amerikaanse muzikant Bob Dylan ooit een verrassingsbezoekje tijdens één van zijn Europese tournees. Wat er toen allemaal gebeurde, vertellen we u. Ook kunt u hier een lekkere hete ‘kwast’ drinken en echte Groninger koek van Knol eten.

Weet u wat gort is? Het werd wereldberoemd, maar onbekend is dat dit een verdwenen streekproduct van het Hogeland is die vanuit Warffum de wereld veroverde. Wij vertellen u dit historische verhaal. Ook komt u een boerenijsmaker tegen, die zijn eigen ijs maakt vlak bij de Waddendijk. Of eet de Groninger eierbal in Baflo, opgenomen in de UNESCO lijst voor Nederlands immaterieel erfgoed. Heerlijk!

Verder fietst u langs een openluchtmuseum waar het platteland, het werken en wonen op het Hogeland helemaal tot leven komt, een kunstkerk, een smederij, een tuin in de stijl van Le Roy en nog veel meer.

Andledon – Verhildersum (36,8 km)

Deze fietsroute is beschikbaar via de route.nl-app. Klik hier voor de route.

Deze fietsronde voert u door het prachtige Groninger landschap van Andledon naar Landgoed Verhildersum (Leens) en weer terug.

Andledon – Kloosterburen (23,7 km)

Deze fietsroute is beschikbaar via de route.nl-app. Klik hier voor de route.

Deze korte fietsronde leidt van Andledon naar Kloosterburen en weer terug.

NB: Andledon is niet aansprakelijk voor eventuele fouten in de routes, afgesloten paden etc.