The Sidekicks 4 juni op het buitenpodium

DEN ANDEL – Aanstaande zondag (4 juni) verzorgt bluesband The Sidekicks een concert op het buitenpodium van Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel. De band speelt hoofdzakelijk eigen songs, van swingend en dansbaar tot ingetogen en indringende.

Onlangs sloten ze nog met veel succes het Bevrijdingsfestival Drenthe in Assen af. Op Andledon staan ze al vanaf 2012 met regelmaat geprogrammeerd. Eind 2012 bracht de band – toen nog onder de naam Hans van Lier & the Sidekicks – de zeer succesvolle cd ‘Blues And More Than Blues ‘ uit. Medio 2017 volgde onder de bandnaam The Sidekicks de cd ‘Texas of the North’, die ook op Andledon is gepresenteerd. De titel van de ‘plaat’ is een ode aan Meulnhörn, het buurtschap bij Siddeburen waar de band zijn thuisbasis heeft. De cd is opgenomen in de befaamde Wisseloord Studio’s in Hilversum. Het album bevat 12 nummers, allemaal door de bandleden zelf gecomponeerd. Op dit moment is de band druk bezig met opnamen voor een LP (‘langspeelplaat’). Nummers van die LP zullen in Den Andel worden gespeeld.

The Sidekicks maken muziek die is geïnspireerd door verschillende muzikale grootheden en uiteenlopende muziekstromingen waaronder blues, rock, soul, pop en jazz. De nummers, grotendeels eigen werk, laten zich dan ook niet makkelijk in een hokje plaatsen. De typische ‘Sidekickssound’ ontstaat uit verschillende ‘muzikale ingrediënten’ die de bandleden afzonderlijk van elkaar in de loop der jaren hebben ‘opgepikt’. The Sidekicks staan bekend om hun energieke live optredens. De muziek wordt met passie gemaakt en uitgevoerd. Het publiek wordt al snel ‘meegenomen’ in hun enthousiasme en het muzikale verhaal van een groep vrienden uit Meulnhörn.

The Sidekicks bestaan uit Teo de Haan (zang), Peter Hummel (gitaar), Fenno de Boer (basgitaar), Wim Entzinger (drums) en Arnout Arkenbout op Hammondorgel. De zeer ervaren bandleden, allen opgegroeid met de rhythm & blues, zijn van vele markten thuis: van pure blues en bluesrock tot jazz en swing.

Het optreden van The Sidekicks start zondag 4 juni om 15:00 (14:30 deur open) en duurt tot ongeveer 17.30. Entree 12,50 euro. Aanmelden kan via info@andledon.nl