Singer-songwriter Harry van Lier naar Andledon

Zondagmiddag 28 juni vindt op Cultuurerf Andledon een optreden plaats van Harry van Lier. Van Lier zal optreden in een duo, samen met Anna Boon op dwarsfluit en sopraansax.

Harry van Lier maakte hij in de jaren tachtig van de vorige eeuw furore als bassist in de legendarische band AA & the Doctors. Na vele jaren als side man op het podium te hebben gestaan, treedt hij de laatste jaren met veel succes zélf op de voorgrond met eigen composities. Enkele jaren geleden verscheen, op 57-jarige leeftijd, Van Liers debuutalbum ‘DiGaHoLe’, waarop sporen te vinden zijn van muzikale grootheden als Lou Reed en Johnny Cash. De ‘coming out’ als man op de voorgrond smaakte naar meer, en leidde in 2016 tot zijn tweede cd ‘Bones Boy’. In 2018 verscheen Van Liers derde album, ‘La Vache’, dat destijds als eerste op Andledon aan het publiek is gepresenteerd.

Van Liers muziek rust op een stevig fundament van roots music en Americana, met als extra dimensies zijn eigenzinnige teksten en karakteristieke donkere zanggeluid. De laatst tijd treedt hij op in kleine bezetting met een repertoire van eigen nummers en covers van blues/jazz-sons en ‘pop-stijl’ muziek.

Het optreden van Harry van Lier start zondag 28 juni om 15:00 en duurt tot ongeveer 17:00. Vanwege de coronamaatregelen en het beperkte aantal plaatsen dienen gasten een plaats te reserveren. De toegang tot het optreden is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.