Gitarist Hans Elzinga via live stream op Andledon

Komende zondagmiddag (5 april) kan vanaf 15:30 via een live stream vanaf Cultuurerf Andledon worden genoten van een optreden van gitaarvirtuoos Hans Elzinga. Elzinga speelt meditatieve en stevige gitaarstukken, die hij combineert met effecten, looppedaal en fluit.

Hans Elzinga begon begin jaren tachtig met het maken van eigen gitaarstukken. Daarna is hij voornamelijk met anderen gaan spelen, maar enkele jaren geleden heeft hij de solo optredens weer opgepakt. Van het resultaat heeft het publiek eerder, in 2018, reeds live op Andledon kunnen genieten: een mix van meditatieve stukken, folk en Americana met jazzinvloeden. De stukken kleuren soms hemels, soms ‘down to earth’. Naast eigen werk speelt de gitarist ook enkele covers. Een bijzonderheid is dat hij zijn gitaarspel combineert met fluit.

Hans Elzinga

Elzinga heeft in de loop der jaren een ruime podiumervaring opgebouwd met optredens door het hele land. Zo heeft hij onder meer succesvol gespeeld op het Taribush Kuna Festival, op Art Carnivale en op het DuneArt Festival in Den Haag. In november vorig jaar bracht Elzinga de cd Introspectief uit, die al snel lovende kritieken kreeg.

De live stream van Hans Elzinga start zondag 5 april om 15:30 en duurt ongeveer een uur. Het concert  is te vinden via het YouTube kanaal van Cultuurerf Andledon.