Succesvolle live stream Andledon krijgt vervolg

Afgelopen zondag hebben naar schatting drie- tot vierhonderd mensen gekeken naar de door Cultuurerf Andledon te Den Andel georganiseerde live stream van het soloconcert van Annemarie de Bie (Celtann). De lovende reacties, ten dele afkomstig van ver buiten de grenzen van het Hogeland, hebben Andledon doen besluiten live streaming verder te gaan ontwikkelen.

Door de maatregelen in verband met de uitbraak van het Coronavirus is het zoals bekend niet meer mogelijk om live voorstellingen met publiek te organiseren. Voor veel onafhankelijke muzikanten en podia vervalt daardoor een belangrijke bron van inkomsten. In overleg met zangeres en multi-instrumentalist Annemarie de Bie is vorige week besloten van de nood een deugd te maken, en te gaan experimenteren met live streaming. Dit leidde afgelopen zondag tot een zeer goed bekeken concert, waarbij zowel de performance van Annemarie als de professionele beeld- en geluidkwaliteit werden geroemd. De digitale zondag trok naast veel virtuele bezoekers uit Nederland ook de nodige ‘gasten’ uit het buitenland. Zo kwamen via de tijdens de voorstelling geopende live chat reacties binnen uit Zwitserland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Bezoekers werden in de gelegenheid gesteld om donaties te verrichten, ter compensatie van het gemis aan entree- en barinkomsten.

Annemarie de Bie tijdens de live stream op Andledon

Hoewel ook de komende periode in vele opzichten erg onzeker zal verlopen, heeft Andledon besloten zoveel mogelijk door te blijven gaan op dit pad. De vele positieve reacties hebben laten zien dat het initiatief zeer op prijs is gesteld en dat het heeft geleid tot broodnodige afleiding in moeilijke tijden.

De eerstvolgende live stream zal plaatsvinden op zondag 29 maart om 15:30. Dan zal Waddengoud- en Huisdichter Gritter het podium betreden om de kijkers te trakteren op eigen poëzie en muziek. Over de digitale invulling van het verdere programma zullen te zijner tijd berichten volgen. De live streams zijn steeds te bekijken via het YouTube kanaal van Cultuurerf Andledon.