Balfolkmuziek met Paracetamol

Aanstaande vrijdagavond (6 maart) vindt op Cultuurerf Andledon een optreden plaats van Paracetamol. De vierkoppige folkband speelt ‘balfolkmuziek’ met een bitterzoet randje:  meeslepende mazurka’s, golvende gavottes, drijvende bourrées maar ook een zeldzame grabbelton en de eerste nieuwe bravade sinds 1657.

Balfolkmuziek is dansbare folkmuziek van Europese bodem. Paracetamol heeft in dat genre een grote naam opgebouwd, getuige optredens op onder meer festivals als Castlefest en Cadansa. De band bestaat uit Rob Zantkuijl op doedelzakken en saxofoon, Iris Kemper op viool, Gyöngyi Kovács op contrabas en zang en Jan Willem Veenhuis op gitaren en percussie. In de dansmuziek van Paracetamol klinken echo’s uit hun vorige muzikale levens door van Ierse jigs, metal klassiekers, Hongaarse folk en jazzloopjes.

Paracetamol

Paracetamol is niet enkel te zien op grote festivals, maar ook in sfeervolle kerkjes, huiskamers en kleinere theaters als Andledon. Op dit moment werkt de band aan haar debuutalbum vol eigen composities.

Het optreden van Paracetamol start vrijdag 6 maart om 20:30 en duurt tot ongeveer 22:30. De entree bedraagt 10 euro.