Bluesband The Blues Gallery naar Andledon

Aanstaande zondag (9 februari) vindt op Cultuurerf Andledon voor de tweede maal een optreden plaats van bluesband The Blues Gallery. De band rond gitarist en zanger Reinout van der Veen speelt een mix van old school en moderne blues en Americana.

De basis voor The Blues Gallery werd in 2010 gelegd in een café in de stad Groningen, toen de bekende Groninger gitarist Hans van Lier met Reinout van der Veen, gitarist uit het Groninger sessiecircuit, in gesprek kwam over hun plannen. Van Lier ontvouwde zijn idee om de gitaar aan de wilgen te hangen en te gaan drummen in een nieuw op te richten bluesband. Het tweetal vroeg bassist Gerrit Veen, bekend van onder meer White Honey en Herman Brood & his Wild Romance, zich bij hen aan te sluiten. De muzikale klik was er en The Blues Gallery was vanaf dat moment een feit. Hans van Lier verliet na verloop van tijd de band om zich als gitarist te gaan richten op Hans van Lier & The Sidekicks. Om het kwartet compleet te maken, sloten drummer Hannes Langkamp en gitarist Jetse Driesten zich in 2014 aan bij The Blues Gallery.

Reinout van der Veen en Jetse Driesten van The Blues Gallery

De band trad eerder succesvol op bij Andledon in het najaar van 2018. Frontman Reinout van der Veen heeft daarnaast in een andere bezetting opgetreden op het Hogeland Festival van dat jaar, en leidde bovendien enkele blues jamsessies op het Andelster podium. Op het huidige repertoire van The Blues Gallery staan eigen nummers en bluescovers, onder anderen van Freddy King en Albert Collins. Ook levert de band swampy bluessongs met een vleugje country. De band neemt daarbij alle ruimte voor kleurrijke en verrassende improvisaties.

Het optreden van The Blues Gallery start zondag 9 februari om 15:30 en duurt ongeveer tot 17:30. De entree bedraagt 10 euro.