Amerikaanse folkhelden en murder ballads op Andledon

Komende zondag (2 februari) vindt op Cultuurerf Andledon een optreden plaats van Gerard & Compagnie. De vierkoppige folkband wijdt een eerste set aan drie grote helden van de Amerikaanse folk, terwijl in de tweede murder ballads centraal zullen staan.

De eerste set van het optreden van Gerard & Compagnie op Cultuurerf Andledon kent de titel Three of a Kind. Tijdens deze set staat het werk centraal van drie grote Amerikaanse folkmuzikanten, die als belangrijke inspiratiebron gelden van het collectief rondom folkkenner Gerard Nijborg: Huddy “Lead Belly” Ledbetter, Pete Seeger en Tom Paxton. Met een speciaal programma rond deze muzikanten vierden zanger en multi-instrumentalist Nijborg en zijn bandleden enkele jaren terug hun twintig jarige jubileum, hetgeen vorig jaar bovendien leidde tot een cd met de titel Three of a Kind met covers van Ledbetter, Seeger en Paxton.

Tijdens de tweede set met murder ballads staan folkliedjes vanaf 1800 centraal over spraakmakende Amerikaanse moorden, zelfmoorden en outlaws. Naast Gerard Nijborg, die onder meer banjo, gitaar en mandoline speelt, bestaat Gerard & Compagnie uit Lieuwe Koster (zang, gitaar, mandoline en accordeon), Alco Hoogcarspel (zang, viool, mandoline en mandola) en Tjeerd Brouwer (zang en contrabas).

Het optreden van Gerard & Compagnie start zondag 2 februari om 15:30 en duurt ongeveer tot 17:30. De entree bedraagt 10 euro.