Optreden singer-songwriter Lukas Batteau en opening expositie

Komend weekend hervat Cultuurerf Andledon na een korte winterstop zijn programmering met een tweetal evenementen. Op vrijdagavond 17 januari vindt op het Andelster podium een optreden plaats van de singer-songwriter Lukas Batteau, die in dezelfde periode enkele optredens verzorgt voor Eurosonic. Op zondagmiddag (19 januari) is de opening van een nieuwe expositie op Andledon, met werken van Gerda en Minne Onnes.

Lukas Batteau is de zoon van een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder en groeide op in Zuid-Korea. Het reizen is een belangrijk thema in zijn leven en in zijn muziek. Zijn eerste EP werd goed ontvangen, en bracht hem op grote podia in zowel Nederland (Paradiso, Tivoli) als het buitenland  (zoals The Livingroom in New York). Zijn tweede album, Slow Traveler, werd opgenomen in Nashville. Met name de single Telescope werd hierbij goed ontvangen. Momenteel werkt de singer-songwriter in Zeeland hard aan een nieuw album, dat eind dit jaar zal verschijnen. Dit album is sterk geïnspireerd door de zee, verweven met thema’s als menselijke kwetsbaarheid en kracht. Komende vrijdag zal Batteau op Andledon optreden met muzikanten Steve Savage en Niek Stronks. Het optreden op vrijdagavond in Den Andel is gepland rondom enkele shows die Batteau geeft tijdens Eurosonic in de stad Groningen.

Foto: Melissa Scharroo

Op zondag staat de opening van een nieuwe expositie op Andledon gepland met werk van de bekende kunstschilders Gerda en Minne Onnes. De duo-expositie van dochter en vader Onnes (beiden afgestudeerd op de Groningse kunstacademie Minerva) toont een greep uit het bijzondere, herkenbare werk van de twee: (wadden)landschappen van Minne en portretten van muzikanten van Gerda.

Het optreden van Lukas Batteau start vrijdag 17 januari om 20:30 en duurt tot ongeveer 22:30. De entree bedraagt 10 euro. De opening van de expositie van Gerda en Minne Onnes is zondag 19 januari om 15:00 (entree gratis).