Indie Rockband The Sign of Leo naar Andledon

Komende vrijdagavond (4 oktober) vindt op Cultuurerf Andledon een optreden plaats van de Indie rockband The Sign of Leo. De band speelt uitsluitend eigen werk: sfeervolle en melodieuze rock, stevig geworteld in en geïnspireerd door het beste uit de jaren zestig, zeventig en tachtig.

De muziek van de band is een mix van retro-invloeden:  van The Beatles en Pink Floyd naar Todd Rundgren, van de vroege King Crimson naar Talk Talk en van Echo & The Bunnymen terug naar The Doors. De band bestaat uit Martin Erich (leadzang, gitaar en samples), Elske Bos (basgitaar en zang), Erwin Zwarts (keyboards en zang) en Robert van Dijken (drums). In het najaar van 2016 was de band ook te zien en te beluisteren op Andledon, toen nog met bassist Jacob Jolij.

In 2017 bracht The Sign of Leo een eerste album uit, getiteld Fields Of Passing Time. Het Friesch Dagblad was lovend over de cd: “The dream will never end, Talking to the moon, Where do we go from here; stuk voor stuk zijn het parels met aangenaam in het gehoor liggende refreinen en dromerige, soepele arrangementen. Het geluid is tijdloos met snufjes psychedelica uit de jaren zestig, folk uit de jaren zeventig, wave uit de jaren tachtig en 21e -eeuwse droompop. Kleurrijke en tijdloze rocknummers.” Op 17  maart 2019 verscheen de tweede cd, Sunbeam. The Sign Of Leo heeft onder meer opgetreden bij Noardewyn Live van RTV Friesland, Eurosonic, het Rode Oortjes  Festival,  Sterrebos Live, Preipop, Pagepop Festival  Stadskanaal, ParkBOP Bolsward, live bij RTV Noord in het programma Café Martini en onlangs tijdens OfficeSonic 2019.

Het optreden van The Sign of Leo start vrijdag 4 oktober om 20:30 en duurt tot ongeveer 22:30. De entree bedraagt 10 euro.