Gerry Wolthof speelt Neil Young op Andledon

Komende zondagmiddag (2 juni) vindt op Cultuurerf Andledon een optreden plaats van Gerry Wolthof. Tijdens het optreden speelt Wolthof muziek van de Canadese singer-songwriter Neil Young. 

Gerry Wolthof maakt al sinds 1979 muziek. Hij was actief in meerdere bands, waaronder Still Going West en The Neil Young Mirror Band, waarmee hij meerdere albums heeft opgenomen. Wolthof kreeg halverwege de jaren tachtig van de vorige eeuw landelijke bekendheid nadat hij door een kennis was ingeschreven voor de Soundmixshow van Hennie Huisman, en uiteindelijk de derde plaatst bemachtigde met zijn vertolking van de Neil Young klassieker Comes a Time. Dit leidde tot optredens door heel Nederland, en leverde hem de bijnamen Dutch Neil Young en de ‘Neil Young van de Lage Landen’ op. Naast soloprogramma’s rondom Neil Young is Wolthof onder meer actief in de band Dusty Hat en het duo StaalWol.

Het optreden van Gerry Wolthof start zondag 2 juni om 15:30 en duurt tot ongeveer 17:30. Het aantal plaatsen is beperkt, dus het valt aan te raden van te voren een kaartje te reserveren. De entree bedraagt 10 euro.