Funky Folksongs met Annette Vogel

Komende zondagmiddag (24 februari) kan op Cultuurerf Andledon worden genoten van funky folksongs van de in Amsterdam woonachtige singer-songwriter Annette Vogel. Annette zal optreden met haar vaste bassist, Mario Kaspers.

Annette Vogel kocht als vijftienjarige tiener een gitaar en zong na drie weken het lied ‘House of New Orleans’ onder het Rijksmuseum van Amsterdam. Dat was het begin van haar muzikale carrière. Na de middelbare school reisde zij door Europa als straatmuzikante. Haar muziek werd sterk beïnvloed door de Engelse en Amerikaanse folk. In Groningen, waar ze schoolmuziek en saxofoon studeerde aan het conservatorium, richtte ze de band Scarlet op waarvoor zij alle nummers schreef en waarbij ze zowel gitaar als tenorsaxofoon speelde.

Toen zij naar Amsterdam verhuisde  werd zij moeder van twee dochters en werkte ze als groepsleerkracht op een basisschool. Na twaalf jaar muzikale stilte besloot Annette de muziek weer op te pakken. Ze herschreef haar liedjes om die als singer-songwriter te kunnen uitvoeren. Momenteel staat de agenda weer vol met optredens, en kan ze onder meer terugzien op een succesvolle tour in 2018 door de Verenigde Staten.

Annette’s grote inspiratiebronnen zijn Sandy Denny (Fairport Convention), Joan Baez en  John Coltrane. De muziek die ze speelt met bassist Kaspers doet denken aan Joni Mitchel, Suzanne Vega en Katie Melua.

Het optreden van Annette Vogel start aanstaande zondag om 15:30 en duurt tot ongeveer 17:30. De entree bedraagt 10 euro.