Optreden B.J. Hegen Blues Band

Na een korte winterstop hervatten we aankomende zondag (20 januari) ons cultuurseizoen met een optreden van de B.J. Hegen Blues Band. De band rondom blueslegende Bé Hegen speelt authentieke, rauwe Chicago Blues.

Blueszanger en – gitarist B.J. (Bé) Hegen (Assen, 1942) loopt al lang mee in de muziek. Na diverse muzikale omzwervingen maakte hij eind jaren zeventig de definitieve stap naar zijn grote liefde, de blues. In deze periode wordt de B.J. Hegen Blues Band opgericht. Met deze band, die in zijn inmiddels lange verleden diverse samenstellingen heeft gekend,  heeft Hegen zowel in Nederland als in het buitenland met veel grote bluesmuzikanten op het podium gestaan. Zo speelde de band in de jaren tachtig onder meer in het voorprogramma van B.B. King. Ook heeft de band meerdere albums uitgebracht. Na een tussenperiode waarin Hegen veel heeft opgetreden in kleinere combinaties, is hij tegenwoordig weer veel te zien en te horen met voltallige band.

Hegens handelsmerk is de Chicago Blues, een muziekstijl die rond de Tweede Wereldoorlog ontstond in de gelijknamige industriestad door de toestroom van migranten. De Chicago Blues werd onder meer gespeeld door Muddy Waters. De bluesstijl onderscheidde zich destijds sterk van de meer traditionele blues uit het zuiden van de Verenigde Staten door het gebruik van gitaarversterking en drums. Hegen wordt beschouwd als een groot kenner van de Chicago Blues. Bij eerdere succesvolle optredens op Andledon bleek dat hij daar zeer boeiend over kan vertellen, rijkelijk puttend uit eigen podiumbelevenissen. De B.J. Hegen Blues Band bestaat naast zanger Hegen (die behalve gitaar ook bluesharp speelt) uit Frans Többen (bas), Hank van der Veen (drums) en Jan Warntjes (piano).

Het optreden van de B.J. Hegen Blues Band start zondag om 15:00 (dat is dus een afwijkend starttijdstip). De toegang bedraagt 10 euro.