Poëziemiddag “Damned Poets & Friends” op Andledon

Komende zondagmiddag (2 december) kan op Cultuurerf Andledon worden genoten van een bijzondere poëzievoorstelling onder de titel Damned Poets & Friends. De voorstelling start met voordrachten door een drietal Hogelandster dichters, gevolgd door een optreden van de ‘poëzieband’ de  Damned Poets Blues Band.

Het Hogelandster Cultuurerf ademt komende zondag poëzie en rijm. De afgelopen maanden is door de dichters Elze Schollema, Jan Wieringa en Jet Lakeman hard gewerkt aan de voorbereiding van het eerste deel van de voorstelling. Voor Wieringa en Lakeman betreft de voorstelling op Andledon in zekere zin hun debuut. Hoewel ze beide al langere tijd onze taal, het dichten en de rijm omarmen, betreft komende zondag de eerste keer dat ze voor een breder publiek met hun werk naar buiten treden. Elze Schollema heeft inmiddels diverse bundels uitgebracht en treedt met regelmaat op. Onlangs presenteerde hij zijn nieuwste dichtbundel, getiteld Het doet er niet toe, in zijn eigen Spiritueel Centrum De Mandala in Usquert.

Gritter en Hans Elmers van de Damned Poets Blues Band

Na de pauze vindt een optreden plaats van ‘poëzieband’ de Damned Poets Blues Band met Hans Elmers op (solo)gitaar en achtergrondzang, Lupo Behrend op bas en dichter Gritter met zang, gitaar en voordracht. Het repertoire van de ‘DPBB’ bestaat voor een belangrijk deel uit muzikale arrangementen rondom de poëzie van Gritter. Daarnaast is er ruimte voor enkele goed uitgekiende covers, enkele ‘hertalingen’ van bekende nummers en muzikale en vocale bewerkingen van poëzie van dichters als Langston Hughes en Jim Morrison.

De entree van de voorstelling is gratis. Het publiek wordt tijdens  de middag in de gelegenheid gesteld een vrijwillige bijdrage te doen die ten goede zal komen aan Stichting Voedselbank Het Hogeland.

De voorstelling Damned Poets & Friends start zondag 2 december om 15:30 en duurt tot ongeveer 17:30.