Optreden gitaarvirtuoos Hans Elzinga

Komende zondagmiddag (4 november) vindt op Cultuurerf Andledon een concert plaats van sologitarist Hans Elzinga. Elzinga speelt meditatieve en stevige gitaarstukken, die hij combineert met effecten, looppedaal en fluit.

Hans Elzinga begon begin jaren tachtig met het maken van eigen gitaarstukken. Daarna is hij voornamelijk met anderen gaan spelen, maar onlangs heeft hij de solo optredens weer opgepakt. Van het resultaat kan aanstaande zondag op Andledon in Den Andel worden genoten: een mix van meditatieve stukken, folk en Americana met jazzinvloeden. De stukken kleuren soms hemels, soms ‘down to earth’. Naast eigen werk speelt de gitarist ook enkele covers. Een bijzonderheid is dat hij zijn gitaarspel combineert met fluit.

Elzinga heeft in de loop der jaren een ruime podiumervaring opgebouwd met optredens door het hele land. Zo heeft hij het afgelopen jaar onder meer succesvol gespeeld op het Taribush Kuna Festival, op Art Carnivale en op het DuneArt Festival in Den Haag.

Het optreden van Hans Elzinga start zondag 4 november om 15:30 en duurt tot ongeveer 17:30. De entree bedraagt 7,50 euro.