Agenda

De Jazzfanfare naar Andledon

Aanstaande zondagmiddag (8 juli) vindt op Cultuurerf Andledon een optreden plaats van de Jazzfanfare. De groep onder leiding van Harry van Lier sluit met het optreden op Andledon – evenals vorig jaar -  zijn optreedseizoen feestelijk af. Het optreden is gratis te bezoeken.

De Jazzfanfare is actief sinds 1996. In dat jaar componeerde Harry van Lier in opdracht van de ZomerJazzFietsTour een aantal muziekstukken voor het Christelijke WielrijdersCorps Crescendo te Opende. Het laten uitvoeren van jazzmuziek door een fanfareorkest beviel hem zo goed, dat hij na de zomer van dat jaar de Jazzfanfare oprichtte. De band is momenteel een unieke mix van dertien blazers en een ritmesectie, onder de bezielende leiding van zanger en bassist Harry van Lier. De Jazzfanfare speelt een verrassend repertoire, dat uiteenloopt van smartlap tot funk en van traditionele jazz tot vrije improvisatie.

foto: Jitty Wildeman

De groep speelt bijna geheel akoestisch, en is daardoor in staat zowel binnen als in de openlucht optredens te verzorgen. Bij mooi weer zal het optreden van de Jazzfanfare op Andledon buiten plaats vinden.

Een week na het optreden van de Jazzfanfare, op 15 juli, eindigt Cultuurerf Andledon zijn eigen seizoen met het gratis te bezoeken Hogeland Festival.

Het optreden van de Jazzfanfare start zondag 8 juli om 15:30.