Agenda

Kingsday Festival op Andledon

Aanstaande vrijdagmiddag, op Koningsdag, organiseert Cultuurerf Andledon de eerste editie van het Kingsday Festival, een kleinschalig Middeleeuws/Fantasy evenement met diverse Keltische muziekacts en een markt.

Wie op de middag van Koningsdag Cultuurerf Andledon bezoekt, zal zich al gauw in Middeleeuwse Fantasysferen wanen. Bezoekers treffen op het terrein de Koningin van Andledon, die onder de bezoekers die gepast gekleed gaan een opvolger voor het festival van volgend jaar gaat kiezen. Maar uiteraard is het ook zonder ‘bijzondere’ uitdossing uitstekend genieten van het festival.

 foto: Hetty's Eventfotografie

De spil wordt gevormd door een drietal muzikale acts. Het betreft het trio Paddy’s Day Off (drinking songs een weemoedige ballads), het duo Sunrise (Keltische/Ierse ballads) en Megins Move, die teksten van lang geleden geschreven liedjes heeft omgezet naar modernere folk. Op de markt op het ‘dorpsplein’ van Andledon treffen de bezoekers diverse waren, waaronder Middeleeuwse kleding en accessoires, zeep en olie, smeedwerk, houtbrandwerken, haakwerk, kaarsen en de nodige etenswaren om de voorraadkelder aan te vullen. Tevens treffen bezoekers een reiziger uit veraf gelegen oorden op het terrein, die tussen de muzikale acts enkele verhalen uit lang vervlogen tijden zal vertellen.     

Het Kingsday Festival start om 14:00 en duurt tot ongeveer 18:00. De toegang is gratis (met mogelijkheid van een vrijwillige bijdrage). Wegens beperkte ruimte op het terrein wordt bezoekers geadviseerd zoveel mogelijk elders in het dorp te parkeren.