Agenda

Jubileumconcert folkmuzikant Piet Kok op Andledon

Dit jaar is het precies vijftig jaar geleden dat de Leeuwarder muzikant Piet Kok zijn eerste optreden had als zanger en gitarist. Om dit te vieren toert de singer-songwriter in 2018 samen met zijn muzikale kompaan Roelof Reineman door het land met een speciale jubileumshow. Komende zondag (8 april) speelt het duo de show op Cultuurerf Andledon in Den Andel.

Samen met (slide)gitarist Reineman heeft Piet Kok een mooi repertoire samengesteld met als kern eigen songs, afkomstig van zijn albums One way street, Rambling Round, Vlucht naar de zee en Solo. Het eigen werk wordt tijdens de jubileumshows aangevuld met composities van muzikanten als Bob Dylan, Johnny Cash en Leonard Cohen en traditionele folksongs. Zowel de folksongs als de genoemde muzikanten hebben Piet Kok door de jaren heen steeds als inspiratiebron gediend.

Piet Kok heeft al vele concerten met Roelof Reineman op zijn naam staan. In het najaar van 2016 bracht het duo op Cultuurerf Andledon een succesvolle tribute aan Bob Dylan, die in dat jaar 75 werd.

Het optreden van Kok en Reineman start zondag 8 april om 15:30. De toegang bedraagt 10 euro.

Piet Kok en Roelof Reineman live yn Noardewyn (Omrop Fryslân)