Agenda

Dion Bouwes en Dennis Krottje naar Andledon

Aanstaande zondag (11 februari) vindt op Cultuurerf Andledon een optreden plaats van het duo Dion Bouwes en Dennis Krottje. De muzikanten, die momenteel furore maken in de Groningse hitlijsten en vorig jaar het Grunneger Laidjesfestival hebben gewonnen, zullen optreden met een driekoppige begeleidingsband.

Dion Bouwes en Dennis Krottje maken samen al jaren muziek in de Engelstalige rockband Cutting Grass. Sinds enige tijd treden ze ook op als duo, met akoestische gitaren. Het Engels is daarbij verruild voor het Gronings, waardoor voor hen geheel nieuwe deuren werden geopend. Zo waren ze onder meer te zien en te horen op het bevrijdingsfestival in Groningen en in de Martiniplaza tijdens het EchtErik Festival. In 2005 nam Dion al een aantal singles op in het Gronings. Deze bleven echter een tijdje op de plank liggen, tot ze in 2016 werden ‘ontdekt’ waarna ze diverse keren te horen zijn geweest op RTV Noord.

In april vorig jaar nam het duo Bouwes en Krottje de single “Duuster” op. De single werd een succes, en werd veel gedraaid op diverse regionale radiostations. In november 2017 brachten ze hun tweede single uit, getiteld  “De moat is vol”. Ook deze werd zeer goed ontvangen. Een verdere erkenning van hun kwaliteit volgt uit het feit dat ze in 2017 werden uitgeroepen tot de winnaars van het Grunneger Laidjesfestival.

Bij het optreden op Cultuurerf Andledon laten Bouwes en Krottje zich begeleiden door een drietal gastmuzikanten, te weten Robert van Dijken op drums, Peter van der Struik op bas en Marco Veldman op mondharmonica.

Het optreden van Dion Bouwes en Dennis Krottje met band start zondag 11 februari om 15:30 (deur open 15:00). De toegang bedraagt 8 euro.