Agenda

Optreden Fabian Holland

Op donderdagavond 18 januari starten we de tweede helft van het seizoen 2017-2018 met een optreden van de Britse singer-songwriter Fabian Holland. Het optreden is een onderdeel van de eerste tour die de muzikant door België, Duitsland en Nederland maakt. Met zijn warme stem en sublieme gitaarspel brengt Holland zowel eigen werk als traditionele folk.

Fabian Holland groeide op in een artistiek gezin waarin optredens en artistieke expressie deel uitmaakten van het dagelijkse leven. Zijn moeder, zelf een kunstenares, moedigde de creativiteit van de jonge Fabian aan. Onder invloed van zijn vader, die gitaar en harmonica speelde, begon hij op zevenjarige leeftijd met gitaarspelen. Fabians vroegste invloeden kwamen uit de collectie blues albums in huize Holland, waaronder zich werk bevond van Sonny Boy Williamson en Muddy Waters. Later bezocht hij de Academy of Contemporary Music in het Engelse Guildford, waar hij les kreeg van de befaamde (en veel te jong overleden) gitarist Eric Roche.

In 2013 verscheen het gelijknamige debuut van Fabian Holland. Kees van Wee van Heaven Magazine omschreef deze plaat als “een sterke, melancholische folk plaat, die perfect past binnen de Engelse traditie. Met twee troeven: zijn fraaie stem, en zijn sublieme spel op de akoestische gitaar.” 

Anderhalf jaar na zijn veelbelovende debuut cd verscheen zijn tweede album, A Day Like Tommorow, waarop negen ijzersterke eigen songs zijn aangevuld met twee fraai uitgevoerde traditionals,

 

Fabians liveoptredens zijn een heerlijke mix van folk, blues, mooie verhalen en fantastisch gitaarspel. Zijn songs zijn als gevoelige momentopnamen die beelden oproepen van mensen, gebeurtenissen en plaatsen, soms ontroerend, maar soms ook verontrustend. Momenteel toert hij voor het eerst door Nederland, waarbij hij dus ook het muzikepodium in Den Andel aandoet.

Het optreden van Fabian Holland start donderdag 18 januari om 20:30 (deur open 20:00). De toegang bedraagt 10 euro.