Agenda

Vanderlinde naar Cultuurerf Andledon

Komende vrijdagavond (3 november) vindt op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel een optreden plaats van de band Vanderlinde. De groep onder leiding van Arjan van der Linde speelt eigen werk dat zich laat plaatsen tussen onvervalste rock, pop en sfeervolle Americana.

De band rondom componist, tekstschrijver, zanger en (bas)gitarist Arjan van der Linde is al meer dan tien jaar een succesvolle act in zowel binnen- als buitenland. Naast Arjan van der Linde bestaat de band uit Wietze Koning (gitaar), Bart Schwertmann (gitaar en zang), Mark Eshuis (drums) en Christof Bauwens (gitaar).

Qua stijl komt de band in de buurt van bands en artiesten als Crowded House, Jason Mraz en John Mayer. De band heeft inmiddels diverse albums op zijn naam staan, die zowel in Duitsland als in Nederland tot lovende recensies hebben geleid en op de landelijke radiozenders ten gehore zijn gebracht. In 2014 startte de band met de opnames van hun album Southbound Train. De opnames vonden plaats in Studio The Bamboo Room van Erwin Musper in Kentucky, waar eerder artiesten als Mick Jagger, David Bowie, Van Halen en Anouk opnames hebben gemaakt. Tijdens een eerder succesvol optreden van de band op Andledon stond dit album centraal. Vorig jaar bracht de band het album Live Trails uit, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan een weeshuis in Olon, Ecuador.

Het optreden van Vanderlinde start vrijdag 3 november om 20:30. De entree bedraagt 10 euro.