Agenda

Passies en Havinga: Debussy

Aanstaande zondag (1 oktober) brengen Gea Passies en Johanan Havinga het programma Madame Croche, een muzikale voorstelling over het leven van de Franse componist Claude Debussy: een gesloten, moeilijke man die eigenzinnig en origineel werk produceerde.

Claude Achille Debussy leefde van 1862 tot 1918. Hij is verantwoordelijk voor vele vernieuwingen in de klassieke muziek, zoals op het terrein van klankcombinaties en harmonieën. Johanan Havinga, de pianist, speelt in deze voorstelling de rol van de componist. Zangeres Gea Passies, in de rol van Madame Croche, vertelt het levensverhaal van Debussy, door een combinatie van poëzie en zang. De uitvoerenden omschrijven hun voorstelling zelf als ‘bescheiden klassiek muziektheater, met een vleugje toneel en aangepaste kleding.’ De voorstelling is zowel interessant voor liefhebbers van de composities van Debussy als voor ‘Debussy leken’.

Johanan Havinga studeerde in 2010 summa cum laude af als klassiek pianist aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Gea Passies heeft jarenlang gezongen in diverse koren. Vanaf 2007 treden ze op als duo, met programma's over diverse componisten. Op Andledon heeft het duo eerder succesvol opgetreden met programma’s over Kurt Weill en Moussorgsky.

De voorstelling Madama Croche start zondag 1 oktober om 15:00 (en dus niet op het gebruikelijke tijdstip van 15:30!). De entree is 10 euro.