Agenda

Start Noord-Europese Tour MANKES op Andledon

Komende zondag (17 september) kan op Cultuurerf Andledon worden genoten van een optreden van MANKES. De groep, bestaande uit Selma Peelen, Johan Visschers en Peter Kahmann, start die dag een Noord-Europese tour, die onder meer naar Noorwegen leidt.

Singer-songwriters Selma Peelen en Johan Visschers (‘The Weak And The Strong’) besluiten in 2013 hun krachten te bundelen in wat aanvankelijk als project was bedoeld, maar inmiddels de hoofdmoot vormt van hun muzikale leven: de groep MANKES. De samenwerking tussen deze creatieve muzikanten leidt tot een melancholische mix van de folk-invloeden van Peelen en de ‘postpunk-noise’ van Visschers. Het resultaat wordt door henzelf omschreven als ‘darkwave’. Een eerder optreden op Andledon (in februari 2016) heeft de groep diverse noordelijke fans opgeleverd, die intens hebben genoten van de donkere, sferische en poëtische muziek.

In het najaar van 2014 werd hun debuut ‘MANKES’ uitgebracht (een 7-track mini-album), die in 2016 werd gevolgd  door het album ‘Kill the Birds’. Visueel zit MANKES ook niet stil. Zo zag eind 2014 de volledig zelf geproduceerde stop-motion video van het nummer ‘Snow’ het levenslicht, opgevolgd door video’s rond de nummers ‘Surely’ en ‘The Bitter Girl’ (de laatste in een muzikale remix van Judge P.). Vorig jaar lanceerde MANKES de video ‘I’ll Never Be Yours’.

MANKES is regelmatig op diverse podia te zien en te horen: van de Melkweg in Amsterdam tot festivals, huiskamers en dakterrassen door het hele land. In 2016 werd er voor het eerst over de grens gespeeld, in Duitsland. Het optreden in Andledon dat komende zondag plaatsvindt is de aftrap van een Scandinavische tour, die de groep onder meer leidt naar Trondheim en Oslo.

Peelen tekent in MANKES  voor zang, akoestische gitaar, saz, toetsen en percussie, en Visschers voor zang, elektrische gitaar, percussie, toetsen en bas. Sinds 2017 wordt MANKES live bijgestaan door drummer Peter Kahmann, die daarnaast eveneens zingt en zorgt voor percussie.

Meer informatie ne muziekvideo's: https://mankesproject.wordpress.com/