Agenda

Aftrap nieuw seizoen met Trio Lanyok

Na een zomerstop start Cultuurerf Andledon komende zondag (3 september) zijn najaarsseizoen. De aftrap wordt verzorgd door Trio Lanyok, dat garant staat voor meeslepende (zigeuner)muziek uit de Balkan.

Het nieuwe najaarsprogramma van Cultuurerf Andledon, lopend van september tot en met december, kent weer een grote diversiteit aan muzikale acts. Tot het brede scala van gepresenteerde muziekstijlen bevinden zich onder meer blues van The Sidekicks en de Hans van Lier Band, klassiek (Debussy) door Gea Passies en Johanan Havinga, een disco-dansavond, Schotse folk (Sandy Brechin & Friends) en ‘sferische darkwave’ van het trio Mankes, dat op 17 september zijn Noord-Europese tour op Andledon begint. Buiten muziek biedt de onlangs met Waddengoud bekroonde locatie een gevarieerde workshopkalender, met onder meer een cursus macrofotografie, een wijnproeverij georganiseerd door Andledons vaste wijnleverancier Derk Bleker en een cursus pyrografie. Het programmaboekje van het najaarsseizoen is inmiddels op veel locaties in de provincie te verkrijgen, en is natuurlijk tevens te vinden op deze website van Andledon.

De aftrap komende zondag door Trio Lanyok voert het publiek mee naar Roemenië, Hongarije en Rusland. Naast bekende werken uit deze landen vertolken de muzikanten op viool, accordeon en cimbalom ook Klezmermelodieën.

Het optreden van Trio Lanyok start om 15:30 en duurt tot ongeveer 17:30. De entree bedraagt 10 euro.