Agenda

Persbericht Evelien Storm Trio op Andledon

DEN ANDEL – Aanstaande zondag kan op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel worden genoten van een optreden van het Evelien Storm Trio. De groep, die naast zangeres Storm bestaat uit Joost van der Beek op gitaar en Vincent Grit op piano, speelt eigenzinnige cross-over muziek met invloeden uit jazz, pop, latin en Braziliaanse muziek.

Evelien Storm is een jonge, veelzijdige zangeres uit Groningen. Haar muziek is energiek, melancholisch en lyrisch te noemen. In 2012 is Evelien afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Tijdens haar studie verdiepte ze zich in verschillende muziekstijlen, waaronder jazz, pop en Braziliaanse muziek. Met haar warme, flexibele stem en ritmische timing vertelt ze verschillende verhalen. Zo kan ze zich laten gaan in een uitbundige samba, maar ook een ingetogen sfeer creëren met een melancholische ballad.

Evelien was en is in diverse muziekformaties actief. Eerder heeft ze op het Andelster Cultuurerf succesvolle optredens verzorgd met VaiVaiVai en het Evelien Storm Quartet. Voor haar jongste project, het Evelien Storm Trio, is ze de samenwerking aangegaan met gitarist Joost van der Beek en pianist Vincent Grit. Grit werd reeds tijdens zijn studie Jazzpiano aan het Prins Claus Conservatorium veel gevraagd om te spelen met andere jazzmusici. Met zijn brede ervaring studeerde hij in 2008 cum laude af. Hoewel hij een allround pianist is, ligt zijn voorkeur bij de jazz. Regelmatige bezoekers van het Cultuurerf hebben hem eerder zien en horen optreden, onder meer tijdens het concert van Linda's Jazz in september vorig jaar. Joost van der Beek is professioneel gitarist, componist en gitaardocent met een brede muzikale interesse. Hij studeerde in 2011 af aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Joost heeft zich door de jaren heen geprofileerd als allround gitarist. Door zijn passie voor uiteenlopende muziekstijlen heeft hij zich onder andere toegelegd op pop, rock, funk en jazz.

Het optreden van het Evelien Storm Trio start zondag om 15:30. De toegang is niet gratis.