Agenda

Albumconcert singer-songwriter Jyoti Verhoeff

Komende vrijdagavond (21 september) vindt op Cultuurerf Andledon een optreden plaats van singer-songwriter Jyoti Verhoeff. Het optreden zal in het teken staan van haar nieuwe album TOUCHES  -  I Speak with my mouth shut. Tijdens het concert wordt Jyoti begeleid door Fraukje Weishaupt op basklarinet en harp, Sara Gabalawi op cello en dans door Jolinde Nijland.

Jyoti Verhoeff (zang en piano) schrijft donkere, neo-klassieke composities voor piano, cello en zang, die het publiek meevoeren naar bijzondere muzikale ervaringen. Of Jyoti Verhoeff nu solo of duo speelt, met een groot orkest en koor of – zoals vrijdag op Andledon – in een trio met dans: de filmische, intense songs weten de ziel van het publiek te raken.

Jyoti Verhoeff is een bijzonder talentrijke muzikante die met haar muziek het publiek weet te betoveren. Ze stond in de Finale van Mooie Noten (een competitie voor singer- songwriters) en was finaliste van de Grote Prijs van Nederland. De presentatietour van haar EP en debuutalbum Phoenix leidde tot een uitverkochte Theaterzaal van de Melkweg en een uitverkochte Grote Zaal van Paradiso.

 

Jyoti is als muzikante autodidact. Ze is geboren met zeer slecht zicht en ontwikkelde daardoor juist een buitengewoon goed gehoor. Jyoti gebruikt haar stem in vrijheid en bereikt daarmee een

breed spectrum van tonen en klanken. Enkele composities van Jyoti's dubbelalbum Riven – Full Moon Dark Moon werden gebruikt in de documentaire “De Nieuwe Wildernis – In Dialoog met de Natuur”, waarin diverse bekende Nederlanders (onder andere prinses Margriet en astronaut Andre Kuipers) reflecteren op de schoonheid en het belang van de natuur.

Het optreden van Jyoti Verhoeff start vrijdag 21 september om 20:30 en duurt tot ongeveer 22:30. De entree bedraagt 10 euro.

Zondag: Optreden The Blues Gallery

Aanstaande zondag (16 september) biedt Andledon een podium aan The Blues Gallery. De band onder leiding van gitarist Reinout van der Veen brengt niet alleen swingende blues, maar ook Americana en een vleugje country en pop.

Voor regelmatige bezoekers van Cultuurerf Andledon is Reinout van der Veen geen onbekende. De gitarist en zanger speelde eerder dit jaar op het Hogeland Festival, en was eerder in het vorige seizoen als sessieleider betrokken bij één van de blues jamsessies. Komende zondag treedt hij op met zijn eigen band, in 2010 opgericht met Hans van Lier.

Reinout van der Veen

Bij The Blues Gallery staat de blues natuurlijk centraal, maar het repertoire is aangevuld met tinten Americana, country en pop. Van der Veen wordt terzijde gestaan door een tweetal muzikanten die hun sporen in de blues en rock meer dan verdiend hebben: Gerrit Veen (oud Wild Romance) op bas en Hannes Langkamp (onder meer Muskee en Muskee Gang) op drums.

Het optreden van The Blues Gallery start zondag 16 september om 15:30 en duurt tot ongeveer 17:30. De entree bedraagt 7,50 euro.

Zondag 15 juli: Hogeland Festival op Cultuurerf Andledon!

Komende zondag (15 juli) vindt op Cultuurerf Andledon een nieuwe editie plaats van het Hogeland Festival. Het festival kent vijf diverse muzikale acts, djembé-optredens en – workshops en het geheel wordt gecompleteerd door een eigenzinnige ‘Foodies & Goodies’ markt.

Centraal gelegen in de nieuwe gemeente Het Hogeland is Den Andel de ideale plek voor het jaarlijks terugkerende Hogeland Festival. Vrijwel alle deelnemers die komende zondag op Andledon muzikaal vertier en producten bieden zijn afkomstig uit het unieke gebied tussen Wad en Stad. Het festival zal traditiegetrouw worden geopend met de voordracht van huisdichter Gritters lofzang op het Hogeland, getiteld ‘Lucht kust ruimte’.

Djembémeester Louis Godschalk zal op het festival enkele optredens verzorgen met de djembé, en daarnaast zal hij enige inspirerende workshops verzorgen. Wie deel wil nemen kan zijn of haar eigen djembé meenemen, maar er zijn ook voldoende djembés om te lenen. De workshops bieden een ideale gelegenheid om de eerste stappen te zetten met de djembé, maar ook meer ervaren spelers zullen worden uitgedaagd door djembémeester Godschalk.

Het muziekpodium biedt dit jaar ruimte aan een viertal bands en een duo. Op het programma staan optredens van Stepping Stone (rock), Blues Encore (semi-akoestische blues), The White Duck (jazz/blues/rock), Paradise Parade (theatrale, melodieuze pop) en Kok en Reineman (sfeervolle folk, met eigen werk en covers van onder meer Bob Dylan).

De ‘Foodies & Goodies’ markt biedt dit jaar een reeks bijzondere waren, waaronder – naast veel andere producten - kazen en kaarsen, bloemenkransen, wol en schilderijen. Het publiek kan deelnemen aan een workshop handlettering, en daarnaast – in een prachtige Amerikaanse trailer - zijn of haar hand laten lezen.   

Met het Hogeland Festival sluit Andledon zijn cultuurseizoen 2017-2018 feestelijk af. Begin september start het nieuwe seizoen, met als eerste evenement een kampvuurconcert verzorgd door singer-songwriter Cees Reezigt en zijn gloednieuwe band.

Het Hogeland Festival in Den Andel start zondag 15 juli om 14:00 en duurt tot ongeveer 21:00. De entree is gratis.  

Start seizoen met kampvuurconcert

Aanstaande zaterdag (8 september) staren we ons nieuwe seizoen met een kampvuurconcert. Het optreden wordt verzorgd door The Good Case, het trio rond singer-songwriter Cees Reezigt. De band staat garant voor originele, intense Americana.

Cees Reezigt (zang en gitaar) schrijft al sinds zijn vijftiende liedjes. Hij was medeoprichter van verschillende bands en timmert met ‘The Good Case’ meer en meer aan de weg als singer-songwriter. Voor silly lovesongs ben je bij hem (meestal) aan het verkeerde adres; de jaren en de ervaring weerspiegelen zich in de diepgang van zijn liedjes. Muzikaal liggen de wortels van The Good Case in de Amerikaanse songtraditie, maar er is duidelijk sprake van een Europese ondertoon. De vaak donkere en melancholische sfeer van de nummers wordt versterkt door Reezigts karakteristieke stemgeluid. The Good Case is verder samengesteld uit Mike Huiskes op lead gitaar en zang en Dick Bouterse op bas, viool en zang.

Met het kampvuurconcert trapt Cultuurerf Andledon zijn nieuwe seizoen 2018 – 2019 af. Het belooft een jaar te worden met veel bijzondere acts. Te denken valt onder meer aan optredens van Harry van Lier en band (18 november), Eva de Roovere (25 november) en The Assassenachs (9 december). Voor 2019 staan reeds grote namen geboekt als de B.J. Hegen Blues Band (20 januari) en de Zweedse singer-songwriter Christian Kjellvander (31 maart).

Het kampvuurconcert met The Good Case start zaterdag om 20:30 en duurt tot ongeveer 22:30. De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten wordt op prijs gesteld. Bij kans op buien of regen vindt het concert zonder kampvuur in het theater plaats.

De Jazzfanfare naar Andledon

Aanstaande zondagmiddag (8 juli) vindt op Cultuurerf Andledon een optreden plaats van de Jazzfanfare. De groep onder leiding van Harry van Lier sluit met het optreden op Andledon – evenals vorig jaar -  zijn optreedseizoen feestelijk af. Het optreden is gratis te bezoeken.

De Jazzfanfare is actief sinds 1996. In dat jaar componeerde Harry van Lier in opdracht van de ZomerJazzFietsTour een aantal muziekstukken voor het Christelijke WielrijdersCorps Crescendo te Opende. Het laten uitvoeren van jazzmuziek door een fanfareorkest beviel hem zo goed, dat hij na de zomer van dat jaar de Jazzfanfare oprichtte. De band is momenteel een unieke mix van dertien blazers en een ritmesectie, onder de bezielende leiding van zanger en bassist Harry van Lier. De Jazzfanfare speelt een verrassend repertoire, dat uiteenloopt van smartlap tot funk en van traditionele jazz tot vrije improvisatie.

foto: Jitty Wildeman

De groep speelt bijna geheel akoestisch, en is daardoor in staat zowel binnen als in de openlucht optredens te verzorgen. Bij mooi weer zal het optreden van de Jazzfanfare op Andledon buiten plaats vinden.

Een week na het optreden van de Jazzfanfare, op 15 juli, eindigt Cultuurerf Andledon zijn eigen seizoen met het gratis te bezoeken Hogeland Festival.

Het optreden van de Jazzfanfare start zondag 8 juli om 15:30.